Tuinvisie Stenen en tegels – Hardenberg

Klok steenhandel en bestratingen is een gerenommeerde partij om uw stenen te leveren in de gemeente Hardenberg. Vanuit de Slagharen werken wij aan veel projecten in Hardenberg, de Marslanden, zoals het project Havezate-ES in Collendoorn. Indien gewenst, komen wij ook de betrating ook aanleggen. Inclusief grondwerk.

Inrit of tuin bestraten?

Voor het bestraten van je oprit zijn er verschillende opties, afhankelijk van je voorkeuren en de belasting die de oprit zal ervaren. Hier zijn enkele aanbevelingen:

  1. Betonklinkers: Betonklinkers zijn een populaire keuze voor opritten omdat ze zeer zwaar belastbaar zijn. Ze zijn klein en dik, waardoor ze bestand zijn tegen druk van voertuigen. Let op de dikte en het legpatroon bij het kiezen van betonklinkers voor je oprit.
  2. Kleiklinkers: Kleiklinkers zijn ook geschikt voor opritten. Ze hebben een warme uitstraling en zijn duurzaam. Zorg ervoor dat ze minimaal 7 centimeter dik zijn.
  3. Gebakken waaltjes: Deze kleine stenen (waaltjes) zijn ideaal voor stevige bestrating. Ze zijn verkrijgbaar in beton of klei en moeten ook minimaal 7 centimeter dik zijn.
  4. Natuursteen: Natuurstenen zoals graniet, basalt en leisteen kunnen een luxe uitstraling geven aan je oprit. Let erop dat ze minimaal 5 centimeter dik zijn (beton is 6 centimeter). Natuursteen is duurder, maar het resultaat kan prachtig zijn.
  5. Keramische tegels: Keramische tegels zijn onderhoudsarm en duurzaam. Ze hebben een hoge draagkracht, vooral als ze 3 centimeter dik zijn. Let op een stevige onderbouw en geschikt voegmiddel bij het gebruik van keramische tegels voor je oprit.

Kies de stenen die het beste passen bij jouw wensen en de functionaliteit van de oprit. Vergeet niet om ook rekening te houden met de dikte en belastbaarheid van de gekozen materialen. Voor alle stenen, tegels en bestratingswerkzaamheden in tuin of oprit kunt u bij ons terecht.

Naast de stenen en tegels van Tuinvisie, kunt u bij ons ook terecht voor:

  • Kijlstra,
  • MBI
  • Morssinkhof
  • Excluton
  • Redsun